Kevés adat!
Kérem adjon meg több adatot.
Bezárás
Kevés adat!
Kérem adjon meg több adatot.
TOVÁBB A RÉSZLETES KERESŐHÖZ
Elérhetőségünk:
info@gumifelniaruhaz.hu
+36 30 63 53 655
+36 22 501 074
+36 22 781 964
Nyitvatartásunk:
H-P: 8:00-17:00
Sz  : Zárva

Kezdőlap » Vásárlás és Szállítás

Vásárlás és szállítás

Személyes átvétel a telephelyünkön: Szállítási költséget nem számolunk fel, a garancia érvényesítéséhez szükséges számlát pedig a termékkel együtt adjuk át.
Kollégánk a leadott rendelések után egyeztetni fog Önnel a rendelt termék elérhetőségével és szállításával kapcsolatosan is, mivel termékeinket egyszerre több értékesítési csatornán is értékesítjük.
Utánvétel esetén a megrendelését az Ön által a rendelés véglegesítéskor megadott napon szállíttatjuk ki. Kérjük, hogy az átvétel érdekében olyan címet és időpontot adjon meg amelyiken biztosan talál a futár átvételre jogosult személyt.
A számla végösszegét (amely tartalmazza a szállítási költséget is) a termék átvételekor kell kifizetni a futárnak. Amennyiben az árun sérülés található, ill. a mennyiség vagy a termék eltér az Ön által megrendeltektől kérjük, ne vegye át, hanem a futárral küldje vissza nekünk. Ebben az esetben felvesszük Önnel a kapcsolatot a hiba kijavítása érdekében.

Szállítási díjak

Minden webáruházunkban található gumiabroncs és acélfelni szállítási díja bruttó 950 Ft/db, alufelni szállítási díja bruttó 950 Ft/db.

Egy darab termék rendelése esetén 750 Ft felárat számítunk fel.

(*Kivételt képeznek a teher (3900 Ft/db), mezőgazdasági és munkagép abroncsok (5900Ft/db) szállítás költsége.) (Teher, Mezőgazdasági és munkagép abroncsok vásárlása esetén a végösszeghez nem számolódik hozzá a a fentebb leírt postaköltség, azt utólag kolléganőink vezetik fel a számlára!)

GARANCIA

Vállalkozásunk. a magyar törvényi előírásoknak megfelelően az általa forgalmazott termékekre garanciát vállal az alább felsorolt garanciális feltételek szerint:

I. A garancia időtartama

Személygépkocsigumiabroncsok:

Nokian,Michelin,BFGoodrich – Az abroncs „teljes”lefutásáig, azaz amíg a futó felület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint)

Goodyear – 5 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelző szerint )

Bridgestone - 2 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb mint 5 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm
maradványbordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint )

Continental, Semperit, Barum, Matador, America - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva, de nem hosszabb mint 6 év a gyártás idejétől, az abroncs falán feltüntetett DOT szám alapján. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet ( TWI – kopásjelző szerint)

Hankook - 4 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint)

Debica - 3 év a végfelhasználó részére történő eladás dátumától számítva. Ugyanakkor az abroncs garanciális időszaka kizárólag az abroncs „első életéig” érvényes, azaz amíg a futófelület kopottsága el nem éri az 1,6 mm maradvány bordamélységet (TWI – kopásjelzőszerint )

Tehergépkocsi abroncsok

- MATADOR, BARUM, UNIROYAL, CONTINENTAL, NOKIAN, BRIDGESTONE–a gyártástól számított - 5 év
- KORMORAN–agyártástól számított - 3 év
- MICHELIN, REMIX – az abroncs teljes lefutásáig örök élet
- OROSZ/UKRÁN–agyártástól számított - 2 év
- BANDAG – 5 év

A fenti időtartamon belül a garanciális kötelezettség az abroncs meghatározott csatorna mélységéig áll fenn: tehergépkocsi abroncs esetén az eredeti futócsatorna mélység 3 mm-ig történő lecsökkenéséig, amennyiben az abroncsokat az előírásnak megfelelően, rendeltetésszerűen szerelték fel és használták.

1. Mezőgazdasági és munkagép abroncsok:

a. CONTINENTAL, MITAS – gyártástól számított - 5 év
b. BKT, NOKIAN, OROSZ/UKRÁN – gyártástól számított - 2 év

2. Targonca abroncsok:

a. MITAS – gyártástól számított - 5 év
b. CONTINENTAL – gyártástól számított - 3 év
c. BKT, OROSZ/UKRÁN – gyártástól számított - 2 év
A fenti időtartamon belül a garanciális kötelezettség az abroncs meghatározott csatorna mélységéig áll fenn: mezőgazdasági abroncs esetén az eredeti bordamagasság 10%-ig, amennyibenaz abroncsokat az előírásoknak megfelelően, rendeltetésszerűenszerelték fel éshasználták.

II. A garancia nem érvényes

- helytelen tárolás miatti hibákra,
- a szabványok valamint a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti szerelési vagy üzemeltetési hibákra,
- nem a rendeltetésnek megfelelő használat miatti hibákra pl.: normál traktor abroncs földmunkagépentörténőhasználata,
- jármű vagy tartozékainakhibája általokozotthibákrapl.:hullámos kopás,
- baleset, rongálás vagy egyéb külső behatás okozta hibák l.: átszakadás külső sérülés miatt, „legyalogolt”abroncs, egyébkülsőmechanikai sérülés,
- az abroncs túlterhelésemiattihibákrapl.:peremrobbanás,nyomatéktörés,
- javított abroncsokra,
- gyors kopásra.

III. A garanciális igény bejelentése

A garanciális igényeket Írásban kell bejelenteni. A bejelentésnek tartalmaznia kell:
- a bejelentő nevét
- az abroncs részletes adatait: méret, mintázat, terhelhetőség, gyártási szám, maradvány csatornamélység
- a hiba leírását
- a vásárlói számla sorszámát
- a használt járművön az abroncs felszerelési helyét.

IV. A garanciális igény elbírálása

Az elbírálást Vállalkozásunk végzi. A jogos reklamációnak elismert abroncsot Vállalkozásunk. a vevő kérésére új abroncsra cseréli vagy annak árát megtéríti. A bejelentés időpontjában érvényes eladási árból Vállalkozásunk. az elismert reklamációs követelés ill. a maradvány csatornamélység arányában engedményt ad. A csatornamélység az abroncs legkopottabb részén a főcsatornában mérendő. A térítés összege az alábbi képlet szerint számítandó ki:

Személyabroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért csatona mélység - 1,6mm)/eredeti csatornamélység)

Teherabroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért csatona mélység - 3mm)/eredeti csatornamélység)

Mezőgazdasági abroncs:
Térítés = aktuális ár * ((mért borda magasság - 3,8mm)/eredeti csatornamélység)

A reklamáció elbírálását Vállalkozásunk. „Reklamációs jegyzőkönyvben” rögzíti, amelyet később az igénybejelentő is megkap. Ha a vevő az elbírálással nem ért egyet, akkor a vásárlás helyén kérheti a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség szakvéleményének beszerzését. A vizsgálat költségét abban az esetben a vásárlónak kell megtéríteni, ha:
- a hiba rendeltetésellenes használat, helytelen kezelés, tárolás
- elemi kár vagy erőszakos behatás miatt következett be

Amennyiben a vásárló a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség véleményét nem tudja elfogadni, panaszával bírósághoz fordulhat, igényét a kereskedővel szembeni polgári peres eljárás keretében érvényesítheti.

Vásárlástól való elállás joga

45/2014 (II. 26.) Kormány rendelet  értelmében a megrendelt áru kézhezvételétől számított tizennégy napon belül a Vevőnek joga van indokolás nélkül elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben az árucikkért kifizetett vételárat az Eladó visszatéríti legkésőbb az elállást, illetve az áru visszaszolgáltatását követő tizennégy napon belül. Elállás esetén az áru visszajuttatásának költségei a Vevőt terheli. Cégünk kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vevő részére megtéríteni . A termék sérüléséből adódó költségek a Vevőt terhelik. A már hazsnált, javított terméket nem vásároljuk vissza!

A tévedés és a változtatás jogát fenntartjuk!